Patrimonio Industrial nacional e internacional

PATRIMONIO INDUSTRIAL - INDUSTRIAL HERITAGE - PATRIMOINE INDUSTRIEL

miércoles, 19 de diciembre de 2018

La fábrica Piher incendiada. Badalona


Incendiada la fábrica Piher de Canyadó, patrimoni industrial de la ciutat.
*Noticia en catalán
La mítica fàbrica Piher de Badalona, al barri de Canyadó, s'ha vist afectada per un important incendi aquesta nit de dimarts a dimecres. Les flames van començar a alertar el veïnat passades les 21 hores, i van anar creixent fins que fins a 12 dotacions de bombers es van posar a treballar per apagar el foc.

Tot i que la fàbrica, tancada i abandonada, estava ocupada per persones sense llars, no s'han hagut de lamentar ferits, han afirmat les autoritats. Segons els Bombers, les flames han afectat completament les tres plantes de l'edifici. Aquest matí, sis vehicles encara remullaven la zona afectada.

L'edifici és obra dels arquitectes Josep Maria Martorell i Oriol Bohigas, amb la intervenció de David Mackay en la seva ampliació. Va tancar el 1989 a causa de la severa crisi econòmica i financera que patia el grup empresarial.

Imagen de la noticia
Aquest incident reobre el debat sobre el seu abandonament i desús, malgrat les constants reclamacions de diferents sectors de la ciutat, sobretot el veïnat del barri, que demanava el seu reciclatge. No obstant això, la fàbrica, tot i estar catalogada com a Bé Cultura d'Interès Local, continuava en mans de propietat privada, una empresa del grup Núñez y Navarro.

Ara caldrà revisar els danys estructurals i saber si l'edifici podrà sobreviure, tot i el foc, i podrà tenir una nova vida en un futur.
Fuente de la noticia http://independentbadalona.cat/

Crema l’antiga fàbrica Piher
Imagen de la noticia
Fuente de la noticia http://www.diaridebadalona.com/

No hay comentarios: