Patrimonio Industrial nacional e internacional

PATRIMONIO INDUSTRIAL - INDUSTRIAL HERITAGE - PATRIMOINE INDUSTRIEL

miércoles, 10 de mayo de 2017

Simposio "Redes de Museos industriales y técnicos de Europa"

Symposium "Xarxa de museus industrials i tècnics d'Europa"
Els grans canvis en el món de la producció després de la Segona Guerra Mundial van provocar que les fàbriques i altres centres productius creats a l’era industrial quedessin obsolets. No van canviar únicament les formes de producció, sinó també tota la societat. Els grans canvis també van afectar el món patrimonial i els museus, que es van vincular més estretament amb la societat. A finals dels anys 1960, a Anglaterra, va aparèixer un nou model de patrimoni cultural: el patrimoni industrial.

La complexitat de conservar, estudiar, interpretar i difondre aquest patrimoni industrial va fer necessari articular territoris més grans on es posessin en valor els diversos actors i processos industrials. Així, a partir dels anys 1980, diverses regions i territoris d’Europa van crear xarxes temàtiques de patrimoni industrial. 

En aquest simposi, a partir de l’exemple internacionalment reconegut del Sistema Territorial del mNACTEC, s’han seleccionat i convidat set xarxes temàtiques del patrimoni industrial europeu. Malgrat tenir la mateixa finalitat i objectius, aquestes xarxes s’organitzen de manera diversa i la sessió permetrà conèixer de primera mà com funcionen aquestes formes d’organització museística transversal que continuen sent unes de les més dinàmiques i innovadores arreu del món.

Imagen del evento
Fecha: 25 de mayo

Horario: Desde las 9:00 hasta las 19 horas.

*Gratuito con inscripción previa
FORMULARIO DE INSCRIPCIÓN AQUÍ

Información sobre el evento http://mnactec.cat


No hay comentarios: